Bambam's Addicted

Korang tindik telinga menanges tak?

We olls yang pempuan nie normal lar bertindik kan.. Kat telinga jek pon.. Paling koman pon 2 pasang kat  dua belah telinga.. Then ada jugak yang tindik sampai 3-4 subang kat tlinge.. Kita dulu pon pernah jugak buat sebelah tlinge satu then the others tindik 2.. yang tambahan satu lagi gatal nak buat.. Time muda-muda dulu non.. hahahha! bese lar darah muda gituh kan. Sekali balik umah.. emak tegur.. family pon tegur.. yang paling best sekali anak buah sendiri tegur..dia cakap per non..

Kenapa achik pakai subang banyak sangat macam orang india? 

Sentap tak kau? ada tak dia samakan aku dengan orang india.. nak cakap macam Kareena Kapoor takper lar gak kan!haha! tapi tahan a few months jek lar tindik yang ke-3 tuh.. Sebab dah bernanah jadinya..pelik jugak.. last-last tanggal buh ubat terus terkatopppp! hah..dah rugi RM5 aku tau!haha!

First experience tindik telinga dulu time darjah 6. kira dah lambat lar tuh...tengok kawan-kawan elok jek pakai subang bergayut-gayut tuh kan..cantik jek..yang kita tak bertindik nie.. pergi lar beli sticker tipu tuh lekat kat tlinge..hahahaha..korang ada x? yang macam-macam bentok tuh...sampai seminggu tak tanggal...mandi pon dok pakai shower cap nak cover subang tuh jangan kasi tanggal kan..heee~

So request lar kat mak ayah nak tindik tlinge..dah lar den nie ponakot yang amekkkk!aduhai.. dulu mana ada sembarangan kedai nak tindik tlinge, so parents bawa lar gi kedai emas..Siap leh pilih-pilih subang lagi kan..hehe..Pilih lar yang jenis simple..amek kaler biru kalau tak silap..adek pon time tuh nak tindik sekali..dia dalam darjah 1 or 2 cenggituh..kemain kita orang pilih nak pakai subang yang mana..hehe

Yang tindik tuh ah-moi.. mula-mula sapu ubat kebas dulu..yang kita nie semua dah cuak..asyik tanya mak jek..saket tak mak..saket tak mak..mak lak cakap..tak saket pon..macam kena gigit semut api jek..padahal..!kena tipu idop-idop jek..baru letak pistol tuh kat tlinge..lom tembak lagi nie..hahhh!dah menjerit macam nak kena tembak ngan bazooka!dah menanges meraung takut!ahahahha!

Menanges lar ko..tembak tetap kena tembak..dah selesai tindik tlinge then rasa kebas jek..orang nak tengok subang baru and sentuh pon den tak bagi..mau kena hamun ngan CB nie dulu..takot saket!yang adik lagi best.. satu tlinge kena tindik 2kali..sebab subang tak masuk..hahahhaha..padan muka ko!seminggu lar tlinge dia bernanah ..ahhahah..

Kelakar kan..korang takot tak?CB sampai skang pon..kalau suh tindik tlinge jangan harap ler! tetap penakot..nie dah cabut subangnya..bertahun lar jugak..naseb baik tak bercantum balik lubangnya..tiap kali raya jek baru nak pakai..motif???tak nak kasi tertutup..even pakai subang bukan orang nampak pon..yelar kita kan bertudung..

Korang rasa apa lar orang-orang nie dapat ngan tindik banyak-banyak????tak paham sungguh! =.='

2 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Rina (◕‿◕)✿ said...

rina br jee tndik 2 bln lps..xbaik2 smpi skrg huhuu

b a m b a m ' s said...

@Rina (◕‿◕)✿
take time ckit kot rina.. cuba sapu ngan ubat gamat..bagi luka sembuh ckit..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...