Bambam's Addicted

Tutorial: Picture bergerak @ scrolling image

Bersiaran kembali dalam kelas MARI MENCANTIKKAN BLOG"...!! hahahha..okeh..cik bambam korang ni gewdik yang amat berangan nak ada program television sendiri..! =.='

Ni CB nak ajar korang...ramai yang tanya kan..pasang picture moving macam CB buat kat gambar/link GA & Contest CB masuk...ade kat belah kiri korang...nampak?? Caranya2 adalahhhh..

1- Korang pergi kat DASHBOARD then klik DESIGN.

2- Add new PAGE ELEMENTS and choose HTML ok..

3- Dah pilih? okeh..copy code kat bawah nie..


Memang korang tak leh copy sebab pic kan..huhuhu..Puas cik bambam godek nak buat ikot word..tapi dia jadi code pulak..abes bergerak tulisan2 tersebut..!hahahah..so korang pergi lar blog Kak Haszuraidah owner Ma Belle Histoire gi copy code.. :P sesambil promote blog beliau...lalalala~ CB pon baru belajar..tak belajar lagi nak bagi code jadi word saja..saper leh tolong ajar lak?? :P


 Penanda..!!

  • Tulisan berkaler ini korang leh adjust dari mana dia nak terbit..dari UP ker.. DOWN / LEFT / RIGHT.
  • Kalau scrollamount tuh pulak berapa kelajuan pic korang tuh..skala dalam 1-10 bermula 1 yang paling perlahan dan 10 yang paling laju..So CB kan orangnya bersederhana..pilih lar 5..whaahhahah..
  •  Yang ini pulak berapa panjang korang punya widget..normally orang buh 200 tapi CB 800 bagi panjang ckit..So takde lar jenuh korang nak tunggu dia loading lama-lama kan.. :P
  • Yang kaler biru nila ini pula..korang kena refer dari link pic..means yang pic upload by PC memang tak leh lar kan..so korang kena lar upload masuk blog korang dulu..Replace jek kat CB dah highlight kaler biru itu..

Wahhhhh..kaler warna-warni non..santek kannn!Cik Bambam memang suka rainbow!hahahahha..Okehhh..paham tak? tak paham..drop komen k..Nanti kiter wat tuisyen sesama..ahaks!

nota kaki: credit to Kak Haszuraidah from Ma Belle Histoire  

Iklan jap: Saper nak pergi NZ..??!!New Zealand lar dear.. :0 klik SINI..!!

2 ratus ribu orang tambah perasa! :):

nanakimie said...

da try wat..tp cam pelik jew kta wat..huhu..xjadi

b a m b a m ' s said...

@nanakimietak jadi ker nana??errr..part mana yg x jadi..dah jenguk blog Kak Has tuh?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...