Bambam's Addicted

Dulu aku (sangat-sangat-sangat) nakal..!

Suka sangat segmen baru abg Ben kali ini..sangat merindui zaman persekolahan~ =(
Okeh..sila kontrol emosi..mari kita beraksi..!

Nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun ...

Sekolah Rendah
1992-1993 : Sek Ren Keb Sri Delima, K.Lumpur
1993-1997 : Sek Ren Keb Taman Seri Gombak, Selangor

Sekolah Menengah:
1998-2002: Hillcrest Highschool.. (wahhh..nama nam omputeh kan?hahahha) Sek Men Keb Hillcrest

Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi
tak berminat menceburkan diri dalam ko-k..selalu ponteng!hahahha..form4 ke atas baru aktif sbb nak kumpul sijil nak masuk U..boleh tak?hahah..aktif dalam Puteri Islam dan Sidang Redaksi Majalah Sekolah. heee..

Jawatan yang di sandang dulu ..
Penolong Ketua Tingkatan
Pengawas Perpustakaan tapi sampai form 3 jek..form 4 dah kena FIRED!haha!
Setiausaha Puteri Islam
Ketua Bahagian Bahasa Melayu Redaksi Majalah Sekolah

Nama guru kesayangan korang ..
Cikgu Zawahir & Cikgu Rohaiza - cikgu math!suka cikgu nie even dorang mulut lazer and subjeknya! :)
Cikgu Wong - guru kelas dan cikgu perdagangan..lenglui~ 
Cikgu Soh Boon Gee - haha!cikgu ni cikgu disiplin kat skolah, tapi dia ajar daku sains. sangat kelakar dan tidak membosankan even dia sangat lurus straight..!

Subjek paling disukai dan tak suka ..
Fav : Math, Account, Sains & BM
Non-Fav : Sejarah, BI ngan Add Math..!hehe

Kawan baik masa sekolah ..
[ ini yang paling rapat time skolah..dorang sanggup dtg dr jauh attend abg cik bambam kawen..thanks laling-lalingkuuuu]
Nurin, Cik-t, Lala..(sangat-sangat rindu korang)

Cita cita masa sekolah dulu
Wahhh..cita-cita sangat tinggi tau!nak jadi pilot!haha..then tukau jadi bizibodi bisneswomen..sampai skang pegang cita-cita nak jadi bisneswomen..! :)

Artis feveret masa sekolah dulu ..
Ini lagi kelakar..dulu giler layan lagu-lagu boyband..alar..q-face lar..boboy lar..moffats lar..BSB lar..haha..tapi anti NEWBOYS!hahahhaha..

Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah
Time skolah dulu kan..daku nie orang panggil nama IBU..bukan ibu yang penyayang..IBU TIRI..!!hahahha..sampai skang dok lekat.. =.=' sebab saya garang!penolong kelas..HARUSLAH garang kan! dulu selalu mengamok kalau budak2 nie panggil emak lar..mak tiri lar..ibu lar..dengan pantas membuat serangan balas..
BILA MASA AKU KAWEN NGAN BAPAK KAU..!!!

aktif merotan budak-budak yang bertenggek menayang muka tak laku kat luar kelas! 

MASUK..!MASUK..!MASUKKK..!TAK PAYAH NAK JUAL MUKA TAK LAKU KAT LUAR TUH! (ini dialog sebenar..bukan rekaan)

hahahha...giler kasar dulu sampai budak-budak nie pon tak berani membalas.. hehehehe..tapi skang i okeh jek u olls~ hahahah..

Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan ..
Nak belajar pandai-pandai sampai belajar kat obersea..nak amek engineering or pilot..nak jaga bodi biar tak gemok macam skang..bolehh?? =.='

Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )
Pernah ponteng kelas, cikgu masuk pintu depan then aku kuar pintu belakang. Kuar pagar kantoi ngan pengawas, lari 100m tinggalkan pengawas kat belakang yang rupanya turut memontengkan diri beliau..(cuak lebih jek) then balik umah terus sekali terkantoi ngan mak yang kuar nak pergi kedai and yang paling best..!leh tahan kete mak nak tumpang balik umah!hahahaha (emak cik bambam cikgu jugak..tp dia x mrh..dia geleng kepala jek..dia ckp nanti kalau apa2 berlaku ko tanggung sendiri..! hehe)

tapi..!!after dat..

(terus tak ponteng sekolah lagi bukan sebab takut ngan mak, sebab ponteng sekolah memboringkan! pelikkan?)

Hahhh..abes dah bercerita zaman sekolah..!korang pulak macam mana?mesti lagi nakal dari aku kan! :P

10 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Mama Zara said...

Hillcrest student yep? nmpk cam sebaya je kita ni..hhiii.. :)

Entri terkini: Perginya Seorang Jiran

b a m b a m ' s said...

@Mama Zara mama zara pon student hillcrest jugak ker??

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan..jom singgah blog saya..

Lulu caldina said...

Bam bam.....Sekarang nakal lagi tak?
good luck..ngee

AROL DSHW said...

garangnya, patutlah dipanggil 'ibu tiri'. hehe, gurau jek. :D ha'ah, ponteng mmg memboringkan. tapi arol tak pernah ponteng sekolah, cuma selalu ponteng kelas tambahan fizik. :P

Syafiq Rosli said...

nice memories

b a m b a m ' s said...

@Rozuan Ismail salam kenal pak cek biola..! :)

b a m b a m ' s said...

@Lulu caldina erkkkk..lagi nakal..!hahah.. thanks! :)

b a m b a m ' s said...

@AROL DSHW ahhahah..x kesah nk pnggil stepmom pon..dah sebati ngan jiwa... :P ponteng kelas boring kan!huhu

b a m b a m ' s said...

@Syafiq Rosli heh...yup..!suka sekolah! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...