Bambam's Addicted

Siapa kita untuk menghukum?

Lately..banyak betul kiter dengar kisah pembuangan anak kan?mcm dah jd trend and fesyen utk golongan seperti ini..kalah fesyen Paris Hilton! =_='
Pantang dengar atau tgk kes buang anak..lebih2 lagi yang meragut nyawa baby tuh sendiri..yang kite2 smua mula lar nak naik hot..mula lar kuar perkataan2 indah di mulut tuh kan..
!@#$%^&*())_+!@#$%^&*()_


Kita pon bukan main sedap jek menyebut smua perkataan tuh..pantang ade isue panas!nak marah guna perkataan mencarut..even aku sendiri kalo dah terlampau hot..kuar jugak smua wordsssssss tuh..tapi yg hakikatnya..words tuh smua x dpt mengubah smua tindakan yang telah pon dorang lakukan..(agak skema ayat disini).
Aku sendiri pon x suka mencarut, dicarut dan mendengar perkataan carut..mau diganyang mulut2 itu sebab..niat kiter mmg dah baik x setuju dgn tindakan tuh..mmg patut tabik spring utk mereka2 yang membanteras isu2 ini..tapi dengan CARUTAN? berjaya ker?berbaloi-baloi ker?apa yang kiter dapat dgn hasil carutan tuh?lg tambah dosa kiter..yer idokkk?

kekadang..kiter kena muhasabah diri..kiter bukan Tuhan untuk menjatuhkan hukuman malah kiter juga bukan hakim di bumi utk jatuhkan hukuman jugak..kan?kite kena beringat kat diri sendiri..apa yang aku selalu buat..utk smua penjenayah2!!untuk smua yg berjaya menyakiti hatiku serta merobek2 hatiku..

saya doakan awak mendapat petunjuk dan hidayah supaya awak sempat kembali ke pangkal jalan


Kan sedap kiter melihat..apetah lagi kalau mendengar..ape org panggil method nie.. psycological method!hahahahah..sambil2 kiter berpesan pada org tuh..sambil2 kiter beringat utk diri sendiri..sebab aku tau..aku pon x sebaik-baik manusia..idop kiter kan roda..nanti sok lusa kalau kena kat batang idong sendiri...(kiter pon x doakan benda2 ni akan jadi pd diri sendiri jugak kan..but anything could happen kan?)..ikot logik dan akal kiter..sanggup ker kiter nak dengar semua tohmahan nie..??

kiter sebagai manusia dan khalifah Allah swt juga..berpesan2 sesama manusia..bukan berpesan dan mengutuk sesama manusia..kan?aku percaya dan aku berasakan...org2 buang anak nie..memang ade penyesalan dalam diri masing2..tapi bila nafsu dan cinta meguasai diri..nak serahkan segala-galanya..sabarlah sayang..ko kawen nnt..ko bg la ape ko nak bagi..xde org nk marah pon..kalo ko ngandong..lg org suka..kan lagi berpaedah tuhhh!org suka..hati senang..hidup pon tanpa rasa malu..yang penting anak yang lahir tuh..hidup dengan jayanya! =)

TAPI..kalau dah kontot sgt pemikiran mu wahai manusia..janganlah dibuang begitu rupa..lebih baik hantar ke pusat kebajikan..hidup dah penuh dosa..bertambah lak dosa yg lain..hurmmm~ kang mati..kalo sempat taubat..ok lagik..kalo x?pikirlah sendiri..
aku pon beringat utk diri sendiri..moga dijauhkan dari smua kemungkaran bumi ini..
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn~



2 ratus ribu orang tambah perasa! :):

mawaddah said...

berpegang teguhlah pada alquran dan sunnah.. (^_^)

b a m b a m ' s said...

betol tuh cik siti...huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...