Bambam's Addicted

Lakonan atau realiti..

Aku nak citer dari mana pon x tau sebenarnya..hari nie mmg dugaan..bagi yg sedia maklum..ari nie merupakan day of the day yg dinanti2kan sekian lama setelah dirancang berminggu2 dan hampir sebulan..tapi apakan daya..kite hanya merancang..yang terjadi belom tentu menjadi kenyataan..

sedih beb..memang sedih..ari nie bangun seawal kul 7..alarm hp pon x berbunyi lagik..selalunya..aku lar liat nk bgn pagi..ari nie..ku gagahkan jugak..aku capai hp..msg beliau..dah sampai mana..plan nak bekpes sama..tapi msg pending..dalam hati terdetik..Ohhh..mayb dia tdo lg..or bateri kong kot..xper..mandi dulu..then japgi try call lagi..tapi..pas mandi pon still x dpt contact lagi...hurmmm

bajet..mmg oversleep kot dia nie..tp xkn smpi off hp..try call 2nd number..still sama tone..apekah???start pikir yg bukan2..eksiden ker dia?bateri kong?or kena rompak sampai smua longsap..!!aishhh...bad feeling~ ape dah jadi nie..ari nie plan jadi ker tak...??!!waktu makin berjalan..sampai kul 10-11 pagi..still xde jwpn..msg wani.."dia x dtg pon wani"...air mata mula menitis.. ='(

aku msg smua closed fren..yg selama ini setia mndengar cerita aku..tiap kali ku hantar msg yg sama..setiap kali itu lar air mataku menitis..menjawab panggilan..sambil menahan sebak di dada..even dah menitis..air mata..aku kuatkan juga bercerita..sebab aku tau..kalo aku pendam..ia xkn mengurangkan kesedihan aku..yaaaa..aku jwb panggilan korang..masih mampu gelak..masih mampu tersenyum..membuiat jenaka..yang aku x pasti utk aku tawakan..atau..aku tawakan diri aku sendiri yg begitu cepat mempercayai org sebegituh..bodohnyaaaa..!!!

mana kekuatan aku selama ini yg x mudah percayakan laki..dengan kamu..aku tumpas..sebab aku mulai yakin..ko bakal mnjadi Mr.Right aku..tapi aku tertipu dgn helahmu...yg aku sendiri x pasti samada ia sebuah helah atau sebuah insiden yg serius sampai begitu sekali aku x mndengar secubit kabar berita dari kamu..

Jangan ada dusta dlm sebuah perhubungan...even sepahit manapon..jgn biarkan pembohongan menjadi alasan utk tidak melukakan hati yg lain..sebab..sekali penipuan itu bakal bocor..ia lebih pahit dr kepahitan yg sepatut dirasai pada awalnya..aku x tau..ape sebenarnya motif dia buat mcm tuh..berfikirkan logik..aku x rasa dia tipu..sebab aku dpt rasa kesungguhan dia pada aku..tapi ntah lar..aku hanya manusia lemah..setiap kali alpa dan mudah percaya dengan kata2mu..

aku bawa hati yg luka..aku keluar dengan qin..yaaa..shopping mungkin membantu..tp pada masa yg sama..aku still try call dan asyik mendengar jwpn yg sama dr cik operator..ape dugaan yg sebenar yg Allah nak bagi kat aku..dengan menguji mcm ini..yaaa...baik aku kecewa sekarang dari aku dikecewakan pada kemudian hari..tapi kekecewaan ini mmg x dapat dibendung..buat pertama kalinya..aku x rasa kenikmatan ber-shopping..hanya berjalan merenung jauh..membiarkan teman baik shopping ber-seorangan..maaf Qin..aku x mampu nak jadi shopping-mate kau yg baik ari nie..mmg betol kata2 ko..muka kekecewaan dan kerisauan terserlah nyata di air muka ku..di dalam hati..hanya mampu menanges rasa dipermainkan..begitu hebatnya ujian mu Ya Allah..

buat awak..

saya x marah awak..off kan hp atau menghilangkan diri..mungkin ade salah silap dari saya sendiri..saya cuma doakan awak bahagia..sebab awak pernah bahagiakan saya..even perkenalan kita x panjang..tp saya merasakan ini memori terindah bagi saya..lelaki pertama membuat saya ketawa dan menjadi diri ini seadanya..saya kesat air mata terakhir ini..saya xkan nanges lagi..sebab saya tau..awak ade sebab awak sendiri..

::ambil tisu..kesatkan air mata yg tumpah lagi..kuatkan aku melupakan dia Ya Allah..atau..hilangkan saja memori aku dan dia..aminnn~ ::

2 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Anonymous said...

aida..
ingat la walau apa pun yg terjadi sure ada hikmahnya..mmg nampak klise ayt aku..bia ko kecewa skg dr kecewa kemudian hari..beb..aku mintak maaf sesgt sebab selama ni aku salu tanya ttg boria..aku ingat die la mr.right ko but apa leh buat...ko jgn sedih2..nak lepaskan sedih seketika its ok..let it go gurl..jgn simpan2 nanti perit..lpas da kua kan sume nya..mulakan idop baru yerr..aKU sentiasa ada utk ko..luv u babe~~~

Anonymous said...

aida..
ingat..berfikiran positif sentiasa ok..bia kecewa skg dr kecewa kemudian hari..anggap la ni semua ujian dr Yg Maha Esa buat ko..harap ko menjadi lebih tabah..nanges la sepuas ati agar semua kesedihan hilang..mmg perit utk lupakan segalanya(even boria hadir seketika))..tp kita kena redha dgn seadaanya..aku yakin..ada hikmah disebaliknya..Allah telah mengaturkan segala2nya..mmg nampak klise..but that the truth..anyway..aku sentiasa ada di sisi ko beb..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...