Bambam's Addicted

Cerita bersiri..

Tragedi cerita aku nie dah mcm jadi cerita bersiri lak...errrr..dijadikan novel pon aku rasa laku smpi 10x keluaran..huhuhu..ok..aku ceritakan kesinambungan tragedi 1 Mei nie..

tetiba hp aku berbunyi..aku mmg set ringtones khas utk dia..supaya aku ni lebih alert dia punya msg or call dr dia..tapi aku dah rasa..bukan dia yg anta msg..msti abg tow truck tuh yg anta msg...sangkaan aku betol..

siler hayati msg2 tersebut..

Abg Tow Truck: Hari tuh hang mintak no tel aku tak tau nak bagi yang mana. kawan hang ni cina ka..banyak nama cina ja dalam telepon dia..
Me: (ha'ah..mmg byk cina pon..dah bisnes dealer..msti byk no cina..dia pon mix chinese..x mustahil lar byk nama cina dlm hp tuh..)Hang tarik kete dia..nanti hang nak kontek dia nak bagi keta mcm mana?bg no leh dihubungi lar..nak tanya...dia eksiden dekat mana..
Abg Tow Truck: Depa kata nak mai ambik keta hari rabu petang dengan telepon ni sekali tp duit dalam ni banyak lagi o...
Me: (aku x berminat nk tau kredit dia brape lar ngok...!!) Owh dorang mai ari Rabu..xpa lar cenggituh..nnt sy kontek balik ari rabu..nak tanya ni..eksiden dekat mana? (2x aku tanya tapak eksiden okeh..!!)
ABg Tow Truck: Depan hentian bukit merah, empat biji kereta satu lori, tengah hujan
Me: Owh..maaflar banyak tanya..pukul berapa?dia mmg x cedera terok kan..
Abg Tow Truck: Hang tanya pelik ni hang sapa dengan depa
Me: (aku tanya ponx bleh ker..!!) Sy kawan dia lar..dia nak pi KL jumpa sy..tngu2 x sampai..ari ahad baru tau dia eksiden..eksiden kul brape?dah x leh nk kontek nak tanya org lain..sy tanya kamu lar..
Abg Tow Truck: O hang kawan dia..kena pukul dua kot, bunga dalam kereta untuk hang la?
Abg Tow Truck: Budak melayu ni ka hang tanya, kening dengan mulut ya tapi malam tu dia pitam lepasa depa bawak dia keluar
Me: Yeker!!astaga..erm..thanks sbb bg tau..nnt kalau laki tuh datang amek keta n hp dia..jgn lupa bg tau saya kontek dia ok..terima kaseh
Abg Tow Truck: Ok. ni hang jangan kata aku guna tekepon dia x syok lar dia tau nanti..ok nanti aku cakap hang yang telepon okeh..



Ok..buat masa ini..instinct aku menyatakan dia betol2 eksiden..so aku kena tngu ari rabu nanti kalo dia kontek aku balik..kalau lar..aku sedih nie wehhhh..buat aku touching jek..bunga tuh..huwaaaaa~



0 ratus ribu orang tambah perasa! :):

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...